Регион

Почетен знак, трибагреник и китка здравец за бай Васил от Българин

Китка здравец, български трибагреник, почетен знак и признание от местна и държавна власт получи Васил Вълчев от харманлийското село Българин за изградената от него паметна плоча в селото.

Паметната плоча на войници от селото, загинали по време на Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война бе официално открита в селото.

Както Haskovo.info писа плочата е изработена с лични средства на Васил Вълчев, а Община Харманли съдейства за изграждането на бетоновия фундамент и поставянето и на видно място в селото.

Кметът на Харманли Мария Киркова определи постъпката на бай Васил Вълчев като „истински подвиг и велико дело, тъй значимо за времето, в което живеем”. Тя дари родолюбеца с българския трибагреник и китка здравец.

Директорът на Дирекция „Социални дейности” към Министерството на отбраната Иво Антонов изчете заповед на министъра и награди Васил Вълчев с почетен знак.

В памет на загиналите войни, заупокойна молитва отслужиха архиерейски наместник отец Живко и отец Георги. Организации и граждани поднесоха венци и цветя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Село
Село
26.09.2016 12:36 12:36

Достойно ест

Back to top button