Хасково

34 земеделци от региона показват продукцията си в изложение на хасковския площад

Изложение под мотото „Подкрепи българското“ ще събере производители и преработватели на селскостопанска продукция от региона на пл. „Свобода“ в Хасково на 28 септември от 12:30 часа, съобщават от Областна дирекция „Земеделие“.

По време на изложението, което ще бъде официално открито в 11 часа от заместник-министъра на земеделието и храните Цветан Димитров, ще се даде възможност на хасковските производители да достигнат директно до повече потребители със своята продукция – плодове, зеленчуци, месо, яйца, билки. Очакват се и участници, преработващи земеделски продукти – сирена, кашкавал, хлебни продукти, пчелни продукти, ще бъдат представени големите ни винарски изби и всякакви продукти, които са част от трапеза ни.

Идеята е да се популяризира висококачествената, традиционната, българска и хасковска продукция. По този начин ще се насърчи производството на повече земеделски и преработени продукти.

В рамките на кампанията от 11 часа в областна администрация ще се проведе и кръгла маса, на която ще бъдат презентирани приоритетите и целите на политиката на Министерството на земеделието и храните.

В кръглата маса ще участват представители на различни институции, земеделски стопани и граждани. Очаква се в дебата да се включи и зам.-министърът Димитров, експерти от министерството, директорът на областната дирекция „Земеделие“ Венелин Асенов, както и главен директор на ГД „Аграрно развитие“.

За доброто настроение при откриването ще се погрижат танцови състави на община Хасково. В изложението ще участват около 34 производители и преработватели на селскостопанска продукция от региона .

Националната кампания на Министерството на земеделието и храните започна на 4 септември и ще продължи до 8 октомври.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button