Регион

Бойчев с жалба до прокуратурата срещу полицейски тормоз в Тракиец, сезират и Бъчварова

Доскорошният кмет на хасковското село Тракиец и отново кандидат на частичните избори на 2 октомври Красимир Бойчев съобщи за Haskovo.info, че най-вероятно във вторник ще подаде жалба до прокуратурата срещу полицейски тормоз.

Бойчев твърди, че по жалба от временния кмет Младен Марчев в последните 4 дни икономическа полиция притеснява избирателно хора в селото. Жалбата до полицията е за това, че от подалите заявления за гласуване по настоящ адрес 184 човека не всички реално живеят в Тракиец.

„През последните дни провериха 110 – 120 човека и им задават всякакви въпроси, включително и за кого ще гласуват, което е абсурдно. Разпитват бабите защо са преписали къщите на дъщерите си например или защо не им е окосен дворът, което означавало, че никой не живее там“, разказа Бойчев. В същото време пък по негови наблюдения от всички подали заявления за изборите около 60 човека от ГЕРБ не се проверяват. Според Бойчев с този тормоз се цели да се откажат притеснителните хора да гласуват за него.

Бойчев вече е подал жалба до ЦИК, че не са изготвени списъците на хората по настоящ адрес, на която му било отговорено, че комисията ще отправи запитване към кмета на Хасково Добри Беливанов.

Директорът на областната дирекция на полицията комисар Ангел Цанков отхвърли обвинението за полицейски тормоз в Тракиец. Той отрече, че икономическите полицаи разпитват хората за кого ще гласуват и допълни, че се проверяват само тези, за които има подаден сигнал в жалбата. Резултатите от проверката пък щели да бъдат обявени след приключването й.

Haskovo.info припомня, че избори за кмет ще има и в Криво поле, където Стойчо Стоев както и Бойчев бяха с прекратени пълномощия от ОИК-Хасково заради участия във фирми. И двамата са кандидати за кмет, Бойчев от АБВ, а Стоев от ДПС. Другите двама кандидатите за изборите са издигнати от ГЕРБ съответно Жечка Колева и Андрей Гаджев.

Зам.-председателят на АБВ Румен Петков пък ще сезира вътрешният министър Румяна Бъчварова за полицейски тормоз в Тракиец, съобщават от партията. Това е заявил Петков по време на среща с жителите на селото вчера.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Избирател
Избирател
26.09.2016 18:50 18:50

Начело на партията са милиционери , милиционерски са им номерата. И Цанков и Беливанов са пешки какво ги питате. Президентските избори ще са шамара.Марчев и той милиционер какво да очакваш от него. И той като Цанков с пенсия и заплата.

Читател
Читател
26.09.2016 19:09 19:09

Имам чувството, че някои други сайтове съществуват само, за да преписват това, което се публикува тук.

Анонимен
Анонимен
26.09.2016 19:23 19:23

Това е нашата държава. Избори отдавна не се печелят с гласуване

хахаха
хахаха
26.09.2016 22:48 22:48

Естествено, че селото като нарастне тройно, непосредствено преди избори, ще направи някакво впечатление. Кмете очакваш да си купиш мандата ли?

Долу ГЕРБАВИТЕ!!!
Долу ГЕРБАВИТЕ!!!
26.09.2016 23:10 23:10
Отговор до  хахаха

Гербав, некадърен си като господарите си. Само да ти споделим, че селото ако нарасне тройно преди изборите, ще сте го нараснали от вашата партия, тъй като вашата Жечка е временен кмет до срока, в който може да се регистрират хора с настоящ адрес.
Толкова сте некадърни, че и да критикувате аргументирано не можете!!!

Анонимен
Анонимен
27.09.2016 9:13 9:13

Явно вече преди избори ще е така

до бивш ГЕРБАВ
до бивш ГЕРБАВ
27.09.2016 13:15 13:15

Идиот чети малко по-внимателно новината, или поне се опитай да я разбереш – притеснението на кмета е че проверяват хората, които може би ще гласуват за него, участващи в изборния туризъм, защото след изборите май пак ще изчезнат тия бройки

ANGEL
ANGEL
24.11.2016 14:21 14:21

ABE NA VSICKI IZBORI TOYA KMET DOKARVA CIGANITE I IM PRAVI REGISTRACYA V SELOTO I TAKA SI PE4ELI IZBORITE..DA PROVETYAT NA BOYCEV IMU6TESTVOTO DA VIDIM KVO IMA..IZPOKUPI CIYALOTO SELO…

Back to top button