Хасково

Футболни клубове и родители с подписка до Беливанов за ремонт на „Младост“

Футболни клубове в Хасково готвят декларация до кмета Добри Беливанов, придружена с подписите на родителите на трениращите деца, в която се настоява за спешен ремонт на стадион „Младост“, потвърди за Haskovo.info председателят на областния съвет на БФС-Хасково Митко Маринов.

Маринов обясни, че в областния град има 6 футболни клуба, отделно 4 групи в Спортното училище „Стефан Караджа“, които освен на стадиона на Ямача няма къде да тренират. Причината е, че стадион „Младост“ е в окаяно състояние от години. Маринов даде за пример Димитровград, където има цели 4 игрища, подобно е положението и в останалите общини.

В декларацията се твърди, че теренът на „Младост“ е опасен за здравето на децата, съблекалните са в ужасяващо състояние, в каквото е и лекоатлетическата писта и трибуните.

От общината заявиха пред Haskovo.info, че за ремонта на стадион „Младост“ има изготвен проект, който обаче е на много висока стойност – около 5 млн. лв. Отделно за него не може да се кандидатства по нито една оперативна програма. Пари на този етап не могат да се заделят и от общинския бюджет, където за капиталови разходи са отредени около 3 млн. лв.

Кметът Беливанов каза, че са водени разговори със спортното министерство, но финансиране ще бъде отпуснато за ремонт на стадион „Хасково“ на Ямача. За „Младост“ ще продължат да се търсят пари.

Градоначалникът посочи, че е добре Хасково да има един футболен отбор в по-горните дивизии и след това да се говори за по-сериозни ремонти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

15 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван
Иван
28.09.2016 9:08 9:08

Моля за по актуални снимки на стадион Младост .В момента състоянието на терена е добро ,а тези който толкова много са се загрижили за състоянието му нека си припомнят преди години как го бяха затворили и бяха лишили децата от спортното училище да тренират и провеждат подготовка.Как точно сега някой се сети ,че стадиона бил опасен ….точно сега ,нека ръководството на БФС да се огледа към другите стадиони които са опасни действително !Администрацията на Г-н Беливанов , е отговорила правилно ,че когато има пари и възможности ще бъде направена реконструкция а желание не липсва !А тези спортни деятели който с разни декларации и прочие да помислят защо през времето на предишния кмет не показаха своята загриженост за този терен .

иван
иван
01.10.2016 16:57 16:57
Отговор до  Иван

пари нема деистваите.

Krasi
Krasi
28.09.2016 9:15 9:15

Може ли някой да каже кой са тези родители и кой са тези клубове , много евтин и несполучлив пиар :) Работя в Кауфланд и всеки ден минавам покрай стадиона , всеки ден виждам как децата играят и се провеждат тренировки , явно има добри хора който се грижат за този терен.Теренът при предишния кмет даже не се и поливаше а сега се вижда ,че с малко средства и желание може да се постигнат добри резултати .

вили
вили
28.09.2016 9:20 9:20
Отговор до  Krasi

Кажете ми 5 неща който кмета е направил
Голи обещания само и нищо друго
Предишния такъв онакъв ,но правеше
Ще гласувате ли Хасково пак за сегашния кмет
Нека да има такава анкета

иван
иван
01.10.2016 16:59 16:59
Отговор до  Krasi

сложи си очила

Виктор
Виктор
28.09.2016 10:30 10:30

Искате 5 неща :
Всичко на едно гише ,това не е ли за гражданите ?
Вече не се задължават гражданите да дават дарение за каквото и да е ,това за кой е ?
Газификация на Хасково ? В Света е открита преди 100 г. е газифицирано …
Цялостен ремонт на повечето детс.заведения и училища, не са пипани от 20 години от предишния кмет ..
Инвеститори ,саниране ,Летище Узунджово ,Язаки …..Вие от Хасково ли сте ?

Хората
Хората
28.09.2016 10:47 10:47

Хората на стария кмет Георги Иванов само си търсят поводи, за да реват и да пишат глупости, защото вече не получават парите си. Те никога няма да видят доброто, дето се случва. Батаците, които феодала остави са толкова много, че няма как да се оправят като с магическа пръчка. Нормално е да има проблеми, но те не се решават с черногледство. Хайде не си ги измисляйте и тези, дето изобщо не съществуват. Много хора искат промяната към по-добро да не става. Те си искат старото по разбираеми причини. Доста от тях и продължават да си стоят на постовете и оттам вършат поразии с действие или бездействие. Нищо ново. Не трябва хората да им вярват и да ги държат там, откъдето вредят на всички и всичко.

мама
мама
28.09.2016 11:47 11:47

Защо не се помисли, че децата ни няма къде да спортуват. Всички площадки се взеха и за тях ние родителите плащаме от джоба си – например Авеню за да играещ на игрищата си плащащ. Спортната площадка Спартак стана ледена площадка през зимата, а лятото стои като паметник. Игрища за спорт няма това е истината, искаме България да има спортисти. Навсякъде по света всеки град има безплатни спортни комплекси за гражданите си, а в Хасково няма нищооооооооооооооооо. Празни обещания.

Добри Талибанов
Добри Талибанов
28.09.2016 11:57 11:57

Е те това си е глупост! Най напред отбор в А група и после стадион.Ха ха ха от къде да дойдат футболистите. Знаем че герберчетата са малоумни но прекаляват с изявите…парите за ремонта на детските заведения и училищата са от времето на старото ръководство. Това че новото обърка проектите си е негов успех…затова и следва забавяне. Ако не спазят сроковете което се очаква следват санкции. 215 блока ще бъдат санирани… а сега някой да ми каже колко фирми има в областта и колко работници? Не ви ли мирише …?

петър
петър
28.09.2016 12:42 12:42
Отговор до  Добри Талибанов

Г-н Талибанов, нека първо да се научим да подържаме съществуващите спортни съоражения да покажем спортна култура а не само да ревем ,че това нямало ,другото пък било старо или неподържано ,трябва малко гражданска позиция и малко желание и труд от всеки нас.Относно стадион Младост ,терена се подържа в нормална спортна форма и всеки ден хората тренират и се разхождат по спортното съоражение.

ОХ
ОХ
28.09.2016 13:01 13:01
Отговор до  Добри Талибанов

Мирише… ама от теб. Нищо вярно няма в коментара ти. Само манипулации. В по-горните дивизии не е А група. За А група нашите четири отбора могат само да мечтаят, но без спонсор няма да влязат. Парите за ремонта на училищата не са от старото ръководство – за справка виж на коя дата е одобрена инвестиционната програма на община Хасково (ако не знаеш къде да гледаш – в ISUN 2020 и за твоя информация при Беливанов е одобрена). Благодарение на старото ръководство Хасково има само 27 милиона по региони в разтеж. За сравнение Благоевград има 45 милиона. Критерия, освен население е и активност и одобрени проекти през предходния програмен период, а тъй като община Хасково не е била особено активна през предходния период за Хасково сега има почти 2 пъти по-малко пари. 70 блока ще бъдат санирани – толкова има одобрени. За останалите дай боже да има пари…. но никой от общината не е казвал, че ще бъдат санирани 215 блока.

Кои
Кои
28.09.2016 12:56 12:56

И кои са тези клубове?

Добри Талибанов
Добри Талибанов
28.09.2016 14:01 14:01
Отговор до  Кои

Обещанията ви са съизмерими с некадърността ви ! Мина вече година…с ваш бюджет и нищо свършено. А какво свършихте с 27те милиона дето вече ги няма? Дай ви на вас средства за усвояване .Отчет и никакъв резултат.Скъпи мамини далаверажийчета!

странен
странен
28.09.2016 14:03 14:03

пет неща друг път
1. на едно гише, ама друг път- влизаш и си в по- голям ад, пак са си на отделни гишета, ама са свалени и другите, за да не би случайно някой да влезе в общината.
2. нямало дарения- ми няма- те сега сами си ги делят проектите и си лапат.
3. газификация- ама друг път- къде и кога общината, не ти да си платиш, а общината ти е газифицирала, че да се пъчите
4. ремонтирани детски градини- оо да 2 или три. 22 примерно площадките са м от мое време- считай от 70-80г.
5. санирани- ооо да, кои? започнати- малко, вдигнати скелета- разбира се, но санирани?
Вечният отговор няма пари… Е, преди оня изнудваше, но нямам спомен да е казал пари няма- освен за кучкарника, но решението му беше просто и генерално

Теди
Теди
28.09.2016 14:06 14:06

Вишете Виктор вътре в нещат асъм и знам как стават ремонтите и всичко
Хасково иска работа .Иска се млади хора
Знаети ли на кого си дават проектите за изпълнение -на тяхни си хора .
Вие си мислите ,че е нещо по различно от старото.
И там имаше корупция ,но от тази по-голяма няма.
И попитайте Консулов на кого ги дава проектите …на кой фирми
и защо го гласят Кмет

Back to top button