Хасково

Хасковско само с един алерголог, обучават медици в училищата за реакция при астматичен пристъп

Само един специалист алерголог практикува в Хасковска област. Тревожният факт на фона на нарастващата заболеваемост от алергии и астма бе припомнен на пресконференция в зала „Хасково“ със специалисти и пациентска организация в рамките на националната информационна кампания “Имате ли алергия? Да вървим заедно по пътя на превенцията и контрола!”.

Единственият алерголог е д-р Стоянка Прямова, като на брифинга бе отчетено, че в Северозападна България няма нито един специалист. Алерголозите в страната са 102, като много от тях са концентрирани в столицата.

Алергии

От 11 часа в зала „Хасково“ се провежда обучение на ромски медиатори и медсестри от училищата и детските заведения. Целта е те да се запознаят с основните правила за реакция например при един астматичен пристъп до пристигането на екипа на Бърза помощ.

Кожен тест, безплатни консултации и изследвания на дихателните показатели със специалисти ще се проведат от 14:30 до 17:30 часа , в ДКЦ I, Площад “Градска болница”, кабинет 26, ет. 4.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ха дано
Ха дано
28.09.2016 12:54 12:54

Дано да има полза

Back to top button