Външни публикации

Французи избраха хасковската Skymont за уникална машина за строителството

Хасковската фирма Skymont е избрана от голяма френска компания да произведе уникална машина за сухи строителни смеси. Дружеството вече е изработило съоръжението и то беше представено на клиенти от целия свят, които пристигнаха в Хасково, за да се уверят в способностите му.

Машината е разработена съгласно изискванията на французите. Тя е разположена хоризонтално, вместо стандартните вертикални съоръжения. Височината е максимум 12 метра, което предполага доста по-ниски разходи за инвеститорите.

Новата разработка, наречена Flexiplant, не само осигурява по-ниски разходи, но заради патентована й технология, работата с нея също е по-евтина, отколкото с конвенционалните подобни машини.

Скаймонт

Съоръжението произвежда сухи смески за строителството. Системата за механично прехвърляне на Flexiplant консумира много по-малко енергия в сравнение с пневматични транспортьори и води до съкратен в пъти производствен цикъл и по-висока производителност. Друга полза от Flexiplant е системата за теглене с висока точност.

По време на представянето от френската компания обясниха, че са избрали Skymont като надежден партньор, защото и преди са работили заедно по други проекти и са сигурни във възможностите на хасковските си партньори.

Системата Flexiplant е монтирана и работи на територията на българското дружество и гарантира най-високото ниво на качество в отрасъла.

Back to top button