Регион

16 месеца затвор за двама, системно шофиращи без книжка

Двама шофьори без книжки са осъдени на общо 16 месеца затвор по незабавни производства на Районна прокуратура-Свиленград, съобщават от държавното обвинение.

На 25 септември в землището на свиленградското с. Райкова могила патрул на „Гранична полиция“ спрял за проверка лек автомобил БМВ, управляван от 29-годишния Ангел И.

Мъжът е неправоспособен, като едновременно с това имал и наложени административни наказания и влезли в сила наказателни постановления за управление на автомобил без книжка.

По случая е започнало незабавно производство и в законовия тридневен срок Ангел е признат за виновен и осъден на осем месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим и на глоба от 400 лв.

Досега Ангел И. е осъждан 11 пъти, като пет от присъдите са за шофиране като неправоспособен водач, а останалите за кражби и контрабанда на стоки.

Отново на 25-ти в същото село е проверен и 33-годишният Лилян Г., който също бил без книжка. Той карал лек автомобил „Мерцедес“. Спрямо Лилян е започнало незабавно производство и в законовия тридневен срок той също е признат за виновен и осъден на осем месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим и на глоба от 400 лв.

Досега Лилян Г. е осъждан 9 пъти за различни престъпления – управление на моторно превозно средство без да притежава свидетелство за това, държане на високорискови наркотични вещества и каналджийство. Последното си наказание “лишаване от свобода” мъжът е изтърпял на 8 април 2016 г., когато е бил освободен от затвора.

Присъдата са след споразумение и са окончателни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гост
гост
28.09.2016 18:45 18:45

Кога ще започнат да конфискуват колите с които шофират хора без книжка???

Back to top button