30 се тестваха за алергии, хасковлии страдат от прах, домашни любимци и микрокърлежи

Хасково

30 хасковлии си направиха кожен тест, безплатни консултации и изследвания в Първа поликлиника в рамките на националната кампания “Имате ли алергия? Да вървим заедно по пътя на превенцията и контрола!”.

Повечето от прегледалите се бяха дами, като при доста от тях има алергична симптоматика на носа и очите. Консултациите започваха с въпросник за диагностика и при нужда се накапваха алергени. След 15-минутно изчакване се получаваха и резултатите. При необходимост после специалистите назначаваха необходимото лечение.

Прегледи

Алерголозите споделиха пред Haskovo.info, че раздразнението при повечето хасковлии идва от полени, съжителството с домашни любимци или микрохлебарки в домашния прах например.
Деца и младежи под 18 г. бяха връщани, защото за тях е нужен педиатър алерголог, какъвто в Хасково няма.

Както Haskovo.info писа в Хасковска област има само един специалист алерголог – д-р Стоянка Прямова.

Малко по-рано днес в зала „Хасково“ обучение преминаха ромски медиатори и медицински сестри в училища и детски градини. Целта бе да могат да реагират при алергичен шок или астматичен пристъп, например до идването на екип на Бърза помощ.

Прегледи

Един коментар по “30 се тестваха за алергии, хасковлии страдат от прах, домашни любимци и микрокърлежи

  • Д-р Стоянка Прямова е специалист-алерголог, но ни казаха от регистратурата, че дълго време ще отсъства по болест ?!?!?

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...