Хасково

30 се тестваха за алергии, хасковлии страдат от прах, домашни любимци и микрокърлежи

30 хасковлии си направиха кожен тест, безплатни консултации и изследвания в Първа поликлиника в рамките на националната кампания “Имате ли алергия? Да вървим заедно по пътя на превенцията и контрола!”.

Повечето от прегледалите се бяха дами, като при доста от тях има алергична симптоматика на носа и очите. Консултациите започваха с въпросник за диагностика и при нужда се накапваха алергени. След 15-минутно изчакване се получаваха и резултатите. При необходимост после специалистите назначаваха необходимото лечение.

Прегледи

Алерголозите споделиха пред Haskovo.info, че раздразнението при повечето хасковлии идва от полени, съжителството с домашни любимци или микрохлебарки в домашния прах например.
Деца и младежи под 18 г. бяха връщани, защото за тях е нужен педиатър алерголог, какъвто в Хасково няма.

Както Haskovo.info писа в Хасковска област има само един специалист алерголог – д-р Стоянка Прямова.

Малко по-рано днес в зала „Хасково“ обучение преминаха ромски медиатори и медицински сестри в училища и детски градини. Целта бе да могат да реагират при алергичен шок или астматичен пристъп, например до идването на екип на Бърза помощ.

Прегледи

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.07.2018 8:14 8:14

Д-р Стоянка Прямова е специалист-алерголог, но ни казаха от регистратурата, че дълго време ще отсъства по болест ?!?!?

Back to top button