Хасково

Паспортна ще работи и в неделя за частичните избори в Тракиец и Криво поле

За осигуряване нормалното провеждане на частични местни избори в хасковските села Тракиец и Криво поле на 2 октомври звеното “Български документи за самоличност” в ОДМВР Хасково ще съдейства на всички български граждани, които желаят да упражнят правото си на глас и ще е на разположение през целия ден, съобщават от полицията.

В седмицата преди провеждането на изборите е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за издаване на нова лична карта, ще бъде ускорено издаването или ще бъде издадено удостоверение за гласуване, когато е изгубен, откраднат, повреден, унищожен документа за самоличност или личната карта е с изтекъл срок на валидност.

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 30 септември по искане на гражданите ще им бъде издавано удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо гражданите лично да подадат искане в полицията за дните от 27 септември до 2 октомври от 8:30 до 17:30 ч.

Удостоверенията за упражняване правото на глас в изборния ден се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Удостоверението се издава за да послужи само пред избирателната комисия и е валидно за изборния ден – 2 октомври.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button