Хасково

С новите изисквания запознаха приемните родители в Хасково

От кандидатите за приемни родители вече ще се изисква да преминават през обучение. За тази предстояща новост в нормативната уредба съобщиха от Националната асоциация за приемна грижа, която организира в Хасково среща с приемни родители и социални работници.

Представени бяха актуални данни за развитието на приемната грижа, както и идеите за развитието на закрилата за изоставените деца и децата в риск. Подчертано бе, че началото на приемната грижа у нас е поставено именно в Хасково, през далечната вече 1997 г.

Срещата е част от поредицата дискусии, които урежда Националната асоциация за приемна грижа в страната. Кординатор в Хасково на учредената през 2007 г. организация е преподавателят Таня Георгиева.

Александър Миланов, член на Управителния съвет на асоциацията, представи книгата си „Детство без сълзи“, в която са събрани вълнуващи истории на деца от социални домове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Поетеса
Поетеса
01.10.2016 15:35 15:35

Това автографи ли дава

Back to top button