Хасково

850 нуждаещи се с топъл обяд в Баните и Хасково

400 души ще могат да се възползват от социалната услуга „Осигуряване на топъл обяд” в община Минерални бани от днес. Още 50 са посочени като резерви в списъците на Агенцията за социално подпомагане.

Обществената трапезария ще предоставя топъл обяд в работните дни от седмицата, за период от 1 октомври до 30 април 2017 г., на основни и допълнителни целеви групи. Tакива са самотните хора и семейства на месечно подпомагане. Хората с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от съответната дирекция „Социално подпомагане”, както и самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии и др.

Както Haskovo.info писа за седма поредна година от 3 октомври отворя врати “Обществена трапезария”, която се организира от Николай Траилов.

Трапезарията ще предоставя топъл обяд на 100 социално слаби. Тя е в столовата на СУ “Паисий Хилендарски” всеки работен ден от 11 до 15 часа.

Също от днес 350 души в община Хасково получават храна по програмата „Топъл обяд“.

99 от подпомаганите са в града и се хранят в стола на училище „Паисий Хилендарски“, а останалите 251 са в селата от общината.

Програмата е в действие до 30 април. В нея участват хора , които получават месечни социални помощи, без доходи, самотно живеещи, инвалиди, скитници, бездомници. Гояма част от одобрените за подпомагане са трудно подвижни и ще получават храната си в дома. Менюто е супа, основно ястие, десерт и хляб.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button