Хасково

Помагат на 18 насилници да спрат с агресията в семейството

С 18 насилници в семейството е работил в последните месеци екипът на Фондация „Х&Д Джендър перспективи“. Мярката е във връзка с борбата и превенцията на домашното насилие в Хасково и Димитровград.

7 от насилниците са били насочени към експертите във фондацията от районните съдилища, а 11 доброволно са потърсили помощ, като със 7 от тях се е работило индивидуално разказа ръководителят на проекта с министерството на правосъдието Андриана Иванова.

Отделно през последните 20 месеца са извършени 40 консултации на 32 семейства и близки на жертви на домашно насилие. Хората са консултирали социален работник, психолог, юрист, трудов посредник.

Семинар

Днес и утре резултатите от „Заедно срещу домашното насилие – предоставяне на специализирани услуги на пострадали от домашно насилие, техните близки и извършители на насилие и повишаване чувствителността на магистратите за осигуряване на навременна и адекватна защита на жертвите на домашно насилие” се представят на заключителен семинар.

В него участват Андриана Иванова, Петя Петкова и Деяна Бонева – специалисти по програма за извършители на насилие, Ралица Сатамова- психолог, както и представители на Районен съд- Хасково и Димитровград, Районна прокуратура- Хасково и Димитровград, хасковската полиция и тази в Димитровград, РДСП- Хасково, Дирекция „Социално подпомагане”- Хасково и Димитровград, Център за психично здраве- Хасково, Кризисен център- Димитровград и Адвокатска колегия- Хасково.

Въпреки приключването на проекта от Фондацията продължават работата си с жертвите на домашно насилие, както и с извършителите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button