Любопитно

Хасковлия обиколи 144 държави и разказа за чудесата на света, ПГДС със сертификат за мир

Хасковският пътешественик с кубински корени Росен Андрей Охеда се срещна с десетки ученици от ПГДС „Цар Иван Асен втори“ и разказа за посетените от него 144 държави.

Мъжът е бил почти във всяка страна, като разказа на младежите и за Седемте чудеса на света.

Директорът на гимназията Невена Добрева заяви пред Haskovo.info, че пътешественикът е поканен от гимназията. Идеята е да стане традиция интересни хора да се срещат с учениците от ПГДС.

ПГДС

Отделно има изискване в закона в часа на класа да бъде акцентирано върху гражданското образование. В тази връзка ще бъдат канени и родители с интересни професии, които да насочват децата към различните сфери на живота.

Добрева се похвали, че училището е получило международен сертификат за принос към Световния мир. Признанието идва след като на Световния ден на мира – 21 септември гимназията се включи в международната инициатива „Да засадим дърво за мир“. Учениците от 12 г. са засадили кедър в двора на ПГДС, разказа педагогическият съветник Павлина Петкова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button