Хасково

Съдът отмени данъка за наследство под 250 000 лв. в Хасково

Хасковският административен съд по протест на прокуратурата отмени част от Наредба за определяне размера на местните данъци в община Хасково

Тя е приета на 19 декември 2008 г. и противоречи на закона, защото не освобождава от данък за наследство под 250 000 лв.

Както Haskovo.info писа в началото на юни Хасковската окръжна прокуратура предприе действия за прекратяване на незаконната практика от община Хасково за събиране на данък за наследство под 250 000 лв. Това бе по указание и разпореждане на Върховната административна прокуратура.

Общинският съвет не е съобразил Наредбата си със Закона и е задължил всички наследници да внасят данък наследство, независимо от размера на наследствения дял и по този начин е въвел незаконно задължение за внасяне на данък наследство на всички наследници.

Тогава от кметството заявиха, че в последната година и половина този данък в Хасково не е събиран.

Решението на Хасковския административен съд подлежи на касационно обжалване пред ВАС в 14-дневен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button