Хасково

Акад. Кадиев: Новият закон за образованието е престъпен закон

Литературният критик акад. Марин Кадиев заяви в началото на днешната премиера на книгата на Магдалена Манчева „Повест за училището“ в зала „Хасково“, че новият Закон за предучилищното и училищното образование, който влезе в сила от 1 август е престъпен закон.

„В Закона думите „възпитание“ и „патриотизъм“ ги няма и това е престъпление. Ученикът има само права, той няма задължения. В същото време учителят има само задължения, а няма права – него може и да го бият. Книгата на Манчева е за възпитанието. Тя е житието и битието на един учител на село и разкрива целия възпитателен процес“, каза в своя увод акад. Кадиев.

Премиера

В началото авторката представи и директорът на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ Кирилка Страшникова. Магдалена Манчева е от Пловдив, работила е в радиото и телевиията, автор е на филми и на 11 книги. Дълги години е учител по руски език и многократно е награждавана, включително и от международни конкурси за най-добър учител по руски.

Премиера

Получи се и поздравителен адрес от председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Сред публиката в залата бяха и гимназисти от хасковската ПМГ „Боян Петканчин“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
М
М
06.10.2016 19:39 19:39

Че е престъпен , всеки нормален човек е наясно . Само великата мИнистърка и Уникалните управляващи , барабар с подопечните им дупедати (без извинение) , се правят на щрауси . Но каквото се посади сега , след 10-15 години ще жънем . А перспективата за „реколтата “ е ….. клони към нула ….

гостенин
гостенин
06.10.2016 21:51 21:51

Престъпен е и защото директорките на училища продължават да си правят каквото си знаят. Според такава директорка учителите имат само задължения, но не и права. Мислят си , че могат да тормозят всеки както им падне, да издевателстват над служители, да ги държат като роби и да им размахват пръст при всеки опит да кажеш нещо или направо да заплашват ако човешки обясниш, че не са прави или дори в нарушение! Това поведение всички ще достигне – сега ако са едни утре ще са повече и т.н. Никой не е защитен от такива директорки!

Да не пишем
Да не пишем
06.10.2016 22:25 22:25

Да не пишем смешни неща. Все едно досега не е бил занулен. С изключение на някои елитни училища, като цяло образованието е в задънена улица от доста години. Малко по малко негативните натрупвания не спират да растат. Зле сме и проблемите не са само с някои от етносите. Съдържанието на учебниците е неразбираемо в голямата си част още преди 25 години. Поколения учители са се борили и са мечтали за промяна, но тя все не се е случвала. Провала се задълбочи с многобройните учебници и „професорските“ печалби от тях. Та така. В това отношение, освен намаляването на броя /май от кумова срама/, нищо друго не се е случило през годините. Виновните са много. Не хвърляйте вината върху последния министър. Май наистина вкупом всички грешни станахме, но колкото по-нагоре, толкова по-голяма е вината. За да се прекрати със зануляването, все от някъде трябва да се започне. Вече няма опасност нещо да развалим има възможност само да го поправим.

Анонимен
Анонимен
06.10.2016 22:28 22:28

Г-н Кадиев, а вие колко учебника написахте?

някой си
някой си
07.10.2016 6:55 6:55

Нека всички учебници да се напишат от оная бясната Милена. Тя е всичколог, всичко знае, всичко може и има план как да оправи образованието – тя и затова се напъха в тая сфера! Да се показва колко е кадърна, но изтърва и си показа и проклетията, лошотията, навика да тормози и заробва околните, да манипулира и разбива съграденото, да гони хора от работа и да нагласява дружките си със работа и финанси!

вземете мерки
вземете мерки
09.10.2016 10:48 10:48

Кой го пусна тва лудото бустанджийче в образованието – тия от РУО и нагоре какво си мислят, че тая ще гони само от колектива си ли. Тя тази мания за величие и непоносимост към чуждото мнение ще се обърне и към тях. Те знаят ли с какви думи ги одумва тази директорка и как ги характеризира пред други хора. Три години не ви ли стигнаха да разберете, че държите Змия в пазвата си! За първенство и показност, колко е оправна и организирана и през хора минава тая. Днеска ще мачка служители, утре ще кара през РУО. Други ден ще сътвори интриги и на по-високо ниво. Тази няма чест и достойнство – всичко е в името на „аз, аз, аз…“ – чужд труд не се признава, чужди познания не се признават, никой друг не е организиран, бърз и точен като нея! Всички дето я държите и толерирате ще има да се чудите как да се спасявате и да и берете срама от лошотиите и неродностите!

Back to top button