Спорт

Отличен Гришо за първата си победа над Надал

Григор Димитров показа изключителен тенис и разгроми Рафаел Надал с 6-2 6-4 в четвъртфинален сблъсък на China Open, с което постигна първа победа в кариерата си над бившия №1 в света, съобщава TennisKafe.com.

Началните минути на срещата бяха необичайни за мъжки мач, тъй като двамата си размениха по два пробива в първите четири гейма.

Тактиката на Григор бе да се позиционира максимално близо до основната линия и да бъде изключително агресивен – нещо нехарактерно за голям брой от предишните му срещи по-рано през сезона. Правеше впечатление, че въпреки неудобния топ спин на Надал, хасковлията бе загърбил почти изцяло бекхенд слайса и отиграваше повечето си удари от тази страна с висока скорост и лифт. Именно тази стратегия, несъмнено начертана от Дани Валверду преди мача, помогна на Димитров.

За разлика от първия сет, през цялата втора част началният удар на Гришо бе на отлично ниво и му позволяваше да навлиза в корта и да диктува разиграванията. Такава бе картинката и при сервис за мача и с хладнокръвен гейм българинът записа историческа победа след час и 33 минути.

За място на финала в Пекин Григор ще спори с Милош Раонич.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ДЖЕЙ ЛЕНО
ДЖЕЙ ЛЕНО
07.10.2016 18:06 18:06

СЛОЖЕТЕ ТАЗИ НОВИНА НА ПЪРВО МЯСТО-СТИГА СТРЕСИРАХТЕ ХОРАТА С УЖАСИИ!

Back to top button