Външни публикации

Срещи в родния край и препълнени зали за генерал Румен Радев

Кандидатът за президент на България генерал Румен Радев се върна за кратно в спомените си през уикенда по време на обиколката си из родния край. Радев е роден в Димитровград и е учил в Хасково. През последните два дни той се срещна с много свои приятели, съученици, колеги и дори класните си от училищните години.

Сред най-милите спомени в Хасково днес бяха тези на двете класни ръководителки на Румен Радев – от основното училище и от математическата гимназия, която той е завършил със златен медал. Стефана Сивова почти се разплака докато обясняваше колко е щастлива, че е доживяла момента да види своя ученик като кандидат президент.

Преподавателите на ген. Радев
Преподавателите на генерал Радев

На срещата в Хасково генерал Радев беше представен от полковник Велико Киряков от Хасковската гражданска инициатива “Земляци” като избираемият президент. Киряков изтъкна, че военните пилоти са хора, които държат на думата си и могат да взимат важни решения.

Румен Радев беше представен от полк. Велико Киряков
Румен Радев беше представен от полк. Велико Киряков

Генерал Радев обясни пред публиката, че сред основните му приоритети е украпването на сигурността на България във всички измерения, силната външна политика и това институциите да работят заедно в името на българския народ.

Аз съм готов да се изправя срещу всяко решение, всеки закон, който не работи в интерес на хората. Формално изглежда, че президентът няма много правомощия, но той е човекът, който дава насоката и който изразява волята на народа, така че аз съм убеден, че имам какво да свърша в полза на всички, обясни генерал Радев.

Румен Радев

Аз не правя сметки, защото изборите не са математика, аз смятам, че те са въпрос на доверие, заяви Радев. Той иска да види България като държава, в която всеки има право на достойно образование и достоен труд.

Вчера и по-рано през деня генерал Радев проведе срещи и в другите градове от Хасковска област. При посещението си в Харманли той изрази своята позиция за бежанците – тема, която вълнува особено хората там. България трябва да има ясен план, защото виждате какво се случва – на север се затварят граници и мигрантите остават в България. Ние трябва да запазим своята идентичност като етнос, религия и култура. Затова трябва да се затегнат мерките по зелена граница, бежанските лагери трябва да бъдат изтеглени извън населените места и да са от затворен тип, а за трафикантите трябва да има сурови наказания, категоричен беше генерал Румен Радев.

Румен Радев

Срещите с кандидата за президент с номер 13 в бюлетината преминаха при огромен интерес, а в залата в Хасково имаше десетки правостоящи, защото местата не стигнаха.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button