Регион

Скриха сребърни бижута за 10 бона в тоалетната на автобус

Сребърни накити за над 10 000 лв. в тоалетната на автобус, откриха митничарите на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Накитите са открити в автобус със сръбска регистрация, влизащ в страната от Турция. Двамата шофьори и пътниците не са декларирали стоки и валутни ценности.

Митничарите са селектирали превозното средство за щателна митническа проверка. При проверката се установява, че в естествена кухина, в тоалетната на автобуса, под умивалника, е укрит черен полиетиленов плик с изделия от бял метал.

В укритието са намерени 710 чифта обеци, 33 медальона, 22 пръстена, 8 синджира, 4 гривни.

Общото тегло на сребърните накити е 2,619 кг., които според направената от вещо лице експертиза са от висока бижутерска проба 925, на обща стойност 10 427 лв.

Бижутата, за които е установено, че са на втория шофьор на автобуса, са задържани и ще бъдат отнети в полза на държавата. Срещу сръбския шофьор е съставен акт. За обезпечаване на евентуални вземания от нарушителя са иззети 500 евро.

При общо 8 случая през септември, митничарите на „Капитан Андреево“ са задържали близо 4 кг. контрабандни златни и сребърни бижута на стойност над 92 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button