Хасково

188 станаха жертви на домашно насилие, деца тормозят родителите си

188 са станали жертви на домашно насилие в последните месеци, като повечето от тях са жени, съобщи Андриана Иванова от Фондация „Х&Д Джендър перспективи“.

Те са потърсили помощ в последните 20 месеца, в които от фондацията работиха по проекта, финансиран от правосъдното министерство “Заедно срещу домашното насилие“ с ръководител Иванова.

На заключителната пресконференция тя посочи, че не са рядкост и случаите, в които деца тормозят родителите си, например за пари, както и на хора с психически проблеми, които насилват близките си.

Както Haskovo.info писа, на 3 и 4 октомври в Хасково се проведе заключителен семинар с участници от съда, прокуратурата, полицията, психолози. Тогава стана ясно, че в последните 20 месеца от фондацията са работили с 18 насилници, като 7 са били насочени от районните съдилища, а 11 доброволно са потърсили помощ. С тях специалистите провеждат 24 сесии.

Въпреки приключването на проекта от Фондацията продължават работата си с жертвите на домашно насилие, както и с извършителите.

Междувременно стана ясно, че в кризисния център в Димитровград сега са настанени 7 жени и 8 деца, жертви на домашно насилие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Що
Що
10.10.2016 15:59 15:59

И защо е захилена?

Back to top button