Хасково

Безплатни женски консултации в Ивайловград, изследват 500 роми в Хасково

В Ивайловград стартира кампания за профилактика и превенция на женското и репродуктивно здраве, съобщават от общината.

Всяка последна събота на месеца от 11 до 17:30 ч. д-р Мария Матеева ще има прием за акушеро-гинекологични консултации за женско, а също така и репродуктивно здраве в каб. №1 на първи етаж в сградата на бившата болница.

Консултациите за репродуктивно здраве и фертилитет са безплатни, а останалите услуги и дейности ще се заплащат. Ще има възможност за ултразвукови прегледи, цитонамазки и микробиологични изследвания.

От РЗИ-Хасково пък ще получат мобилна клинична лаборатория с ремарке от здравното министерство във връзка с Националната стратегия за интегриране на ромите.

Мобилната лаборатория ще бъде предоставена от РЗИ на лечебно заведение, което да я ползва за провеждане на профилактични прегледи – клинични изследвания на здравно неосигурени лица от ромски произход и на такива със затруднен достъп до лечебни заведения в населени места от Хасковска област.

За целта ще бъде сключен договор за извършване на 500 клинични изследвания. Едно клинично изследване включва кръвна картина с поне 8 показателя: хемоглобин, хематокрит, еритроцити, левкоцити, тромбоцити, MCV, MCH, MCHC, кръвна захар, холестерол.

Срок за изпълнение на дейностите е до 20 ноември 2016 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
няма такава държава
няма такава държава
11.10.2016 11:03 11:03

е как няма да се чуствам репресиран……за мангалите може базплатно без да си плащат осигуровките….. а за нас които си плащаме няма…..е наистина няма такава държава……

Back to top button