Любопитно

20 цигулари от шест държави на „Недялка Симеонова“, най-малката е на 7 г.

20 цигулари от шест държави ще участват в международния конкурс в рамките на 41-те музикални дни „Проф. Недялка Симеонова“ от 21 до 23 октомври в Хасково, съобщиха на пресконференция в кметството.

Международният конкурс ще бъде официално открит на 21 октомври в 12:30 часа в театър „Иван Димов“. Участниците са от Сърбия, Молдова, Русия, Словакия, Япония и България. Най-малкият цигулар е 7-годишната пловдивчанка Мариана Стоева.

Цигуларите ще бъдат оценявани от авторитетно жури с председател проф. Ангел Станков.
Общият награден фонд, осигурен от общината е 6400 лв. Награждаването и галаконцерта са на 23 октомври от 15 часа в театъра.

Конкурс

На 21 октомври от 19 часа в читалище „Заря“ е концертът на Камерен струнен оркестър при община Хасково с диригент Цанислав Петков и солист Веселин Ешкенази – концертмайстор на Кралския концертгебау оркестър в Амстердам.

На 22 октомври от 19 часа в театър „Иван Димов“ ще се представи Академичен симфоничен оркестър със солисти: Яна Зеленогорска и Санджар Сапаев – цигулка, диригент Ангел Станков. Двамата солисти са награждавани от международния конкурс за цигулари в Хасково.

За детската аудитория на 22 октомври от 11 часа в „Заря“ е мюзикълът „Едно лято в едно блато“ на Старозагорската опера.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button