Хасково

До 10 дни предаваме търсения за тероризъм младеж на Франция

Хасковският окръжен съд допусна изпълнението на европейската заповед за арест срещу 18-годишния французин Мишел Клеман и предаването му на Франция.

В родината си той е издирван за наказателно преследване по обвинение в тероризъм по 5 члена на Наказеталния кодекс.

Това стана факт след изтичането на 3-дневния срок, в който Клеман можеше да оттегли съгласието си което даде на 5 октомври. Днес той потвърди, че иска да бъде предаден на френските съдебни власти.

Haskovo.info припомня, че Клеман беше задържан на Капитан Андреево в края на септември при опит да премине в Турция.

Съд

Във Франция той е под съдебна забрана да напуска департамента, в който живее, както и да влиза в училища и университети. Причината е, че общувал с хора, следени за тероризъм, гледал видеа с убийства, а веднъж пък притеснил студентите в университетски факултет, като влязъл там с мюсюлманска одежда. Клеман обяснил, че търси момиче, което видял в джамията във френския си град. Той призна пред хасковските магистрати, че разбирал и от експлозиви.

Клеман отивал в Турция, където щял да се чувства по-спокоен и отрича да се занимава с тероризъм.

Френските власти ще бъдат незабавно уведомени за днешното решение на хасковския съд и са длъжни в 10-дневен срок да организират неговото фактическо предаване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button