Хасково

Пореден осъди община Хасково за незаконно уволнение

Хасковският административен съд със свое решение отмени заповед на кмета Добри Беливанов за прекратяване правоотношенията със Снежана Стойнова – началник отдел „Градоустройство” в дирекция „Устройство на територията”.

Общината се осъжда да заплати на Стойнова и разноски по делото в размер на 1400 лв.

Заповедта на кмета е от 9 март тази година. В жалбата, уважена от съда се казва, че заповедта е незаконна, защото длъжността, която заемала Стойнова, не била реално съкратена като наименованието било променено, но не била отпаднала нито една от функциите и задълженията на длъжността.

Решението подлежи на ХАС подлежи на касационно обжалване пред ВАС в 14-дневен срок.

Haskovo.info припомня, че преди около два месеца Хасковският районен съд отмени заповедта на Беливанов за уволнението на Кина Койнарска като директор на Старческия дом на Кенана и я обяви за незаконосъобразна. В същото време съдът възстановява Койнарска на поста директор на Старческия. Тук общината е осъдена да заплати на Койнарска обезщетение в размер на 9863 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.10.2016 9:49 9:49

Oбезщетение в размер на 9863 лв. ??? За два месеца ???

Кирил
Кирил
12.10.2016 12:06 12:06
Отговор до  Анонимен

Вие в ГЕРБ даже не може да четете. Хубаво виж какво пише и тогава слагай въпросителните.

Back to top button