Пореден осъди община Хасково за незаконно уволнение

Хасково

Хасковският административен съд със свое решение отмени заповед на кмета Добри Беливанов за прекратяване правоотношенията със Снежана Стойнова – началник отдел „Градоустройство” в дирекция „Устройство на територията”.

Общината се осъжда да заплати на Стойнова и разноски по делото в размер на 1400 лв.

Заповедта на кмета е от 9 март тази година. В жалбата, уважена от съда се казва, че заповедта е незаконна, защото длъжността, която заемала Стойнова, не била реално съкратена като наименованието било променено, но не била отпаднала нито една от функциите и задълженията на длъжността.

Решението подлежи на ХАС подлежи на касационно обжалване пред ВАС в 14-дневен срок.

Haskovo.info припомня, че преди около два месеца Хасковският районен съд отмени заповедта на Беливанов за уволнението на Кина Койнарска като директор на Старческия дом на Кенана и я обяви за незаконосъобразна. В същото време съдът възстановява Койнарска на поста директор на Старческия. Тук общината е осъдена да заплати на Койнарска обезщетение в размер на 9863 лв.

2 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.