Спорт

И шахматисти от Турция на международен турнир в Баните

Състезатели от Турция участваха в Международен турнир по шахмат, който се проведе в залата на училището в Националния курорт Минерални бани.

Sina Ozgur и баща й Algan Ozgur се включиха в двудневната надпревара, задено със състезатели от цяла България.

Кирил Бодев от „Марица Изток”-Раднево спечели класическия шахмат. При състезателите с ЕLO до 1900 на FIDE победи Любомир Иванов от клуб „Димитровград”, а в клас до 1650 точки рейтинг първи се класира Стоян Стругов от „Никополис”-Гърмен.

При дамите първа се класира Емилия Златанова от Перник. Детския турнир спечели Атанас Пулев от Пловдив, а при ветераните за първото място се пребори Румен Костадинов от Стара Загора. След състезанието се проведе и турнир за най-малките шахматисти от веригата „Цар лъв”.

Организаторът на турнира Владимир Вълков благодари на кмета Мюмюн Искендер за подкрепата при провеждането на състезанието и добрата организация.

Националният курорт ще бъде домакин до края на годината на още един шахматен форум през декември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button