Хасково

Върнаха уволнението на Кина Койнарска в районния съд

Хасковският окръжен съд обезсили решението на районния съд, с което се отменяше заповедта на кмета Добри Беливанов за уволнението на Кина Койнарска от Старческия дом на Кенана.

На първа инстанция уволнението бе обявено за незаконосъобразно, защото като причина за прекратяване на трудовия договор в заповедта е посочено промяна на изискванията за изпълнение на длъжността. Заповедта за уволнение е от 15 февруари тази година. Койнарска бе на поста директор от 17 февруари 2015 г.

Така според районния съд Койнарска трябваше да бъде възстановена като директор на Старческия и общината да й изплати обезщетение в размер на 9863 лв. за периода от 18 февруари до 18 август, ведно със законната лихва от датата на предявяване на иска – 14 април до окончателното изплащане.

От кметството обаче обжалваха пред Хасковския окръжен съд с мотив, че първоинстанционният съд не е съобразил възражението на ответника за липсата му на пасивна процесуална легитимация в спора.

Процесното първоинстанционно решение е валидно, но недопустимо, поради което подлежи на обезсилване, се казва в решението на окръжния съд.

Окръжните магистрати указват на ищеца да прецизира иска си срещу надлежния ответник.

Така ХОС връща делото за ново разглеждане от друг състав на Хасковския районен съд. Решението може да бъде обжалвано с касационна жалба пред ВКС в едномесечен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button