Спорт

Свиленградските мажоретки се окичиха с бронза от Европейското в Англия

Мажоретките на Свиленград спечелиха бронзовите медали в категорията „Традиционал корпус“ на Европейското първенство по Батън Туърлинг в Кроули, Англия.

Грациите оставиха зад гърба си държави-създатели на този спорт като Холандия и Англия.
Свиленградчанки станаха и пети в категорията „Параден корпус“.

Мажоретките се класираха за Европейското след като победиха на Държавното първенство „Мадърски конник“. На шампионата България представиха достойно и мажоретките от Шумен, които също са трети, но в по-горната възрастова група.

Треньорският щаб е изключително доволен от представянето на момичетата. Под ръководството на Петя Златкова и Иванка Миткова свиленградчанки за четвърти път представят страната ни Европейско първенство.

Миналата година в италианския Линяно Сабиадоро те станаха четвърти в „Традиционал корпус“. През 2014-а спечелиха златен медал за най-добра визия от Хърватска, а през 2012 г. взеха бронза от недпреварата във Франция.

Мажоретки

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button