Любопитно

Мечо Пух стана на 90, хасковските деца не го четат

Популярният приказен герой Мечо Пух навършва днес 90 г. Първата книга на Алън Милн за забавното мече излиза на 14 октомври 1926 г.

Мечо Пух обаче не е сред най-обичаните от хасковските деца. От Детския отдел на Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ съобщиха за Haskovo.info, че от началото на годината книжките за мечето са заемани едва 12 пъти. Библиотеката разполага с пет издания за иначе популярния по света Мечо Пух.

В хасковската библиотека обаче мечето е много назад в класацията, в която води Джани Родари с „Приказки по телефона“ – заеман 66 пъти.

Обяснението на библиотекарките е, че децата във 2 и 3 клас, за които книжките за мечето са препоръчителни, не разбират този английски хумор. А и малчуганите са свикнали да се забавляват с Мечо Пух в анимационни филмчета, на книга не им е толкова интересен. Любими цитати от приказния герой имат по-скоро възрастните.

Библиотека

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button