Хасково

Читатели: Водата в Хасково не става за пиене, какво поскъпване?

Читатели на Haskovo.info реагираха остро срещу предложеното от ВиК-Хасково поскъпване на водата за което писахме вчера.

„Водата в Хасково не става за пиене. Всяка година чуваме едни и същи оправдания, че тръбите са стари, а щяха да правят и нова канализация. Защо чакат да бликне вода като фонтан и тогава да разкопават“, възмущават се хасковлии.

Според читателите сред причините за авариите в Хасково е по-голямото налягане което ВиК пуска към нови сгради. „Улица „Оборище“ 28 през няколко месеца я разкопават след тяхно асфалтиране. На ул. „Генерал Карцов“ 13 има теч, който е от 6 месеца“, алармира читател, който изпрати и снимка.

Haskovo.info припомня, че ВиК-Хасково внесе предложение до КЕВР за поскъпване на водата с 10% през 2017 г. Новата цена на водата е залегнала в бизнесплана на дружеството и се очаква Комисията да се произнесе по него до края на тази година. Управителят на ВиК инж. Тодор Марков обясни, че новата цена на водата се налага от допълнителните изисквания за инвестиции.

Хасково е сред градовете в страната с най-скъпа вода и много хасковлии са против ново поскъпване.

Изпрати новина

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

13 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
66666
66666
15.10.2016 13:34 13:34

В ИНТЕРЕС НА ИСТИНАТА ЗА ГОЛЯМОТО НАЛЯГАНЕ КЪМ НОВИ СГРАДИ НЕ СТЕ ПРАВИ ЗАЩОТО НАЛЯГАНЕТО ОТ ПОМПЕНИТЕ СТАНЦИИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПЕТ АТМОСФЕРИ А ТЕ ПОДАВАТ 2,5 АЗ ЖИВЕЯ В ЦЕНТЪРА И ИМАМ ДВЕ АТМОСФЕРИ ТРЯБВА ИЗЦЯЛО ДА ПОДМЕНЯТ ВОДОПРОВОДА ЗА ДА ПОДАДАТ НОРМАЛНО НАЛЯГАНЕ ХА ДАНО АМА НАДАЛИ ИНАЧЕ ИЗБИРАТЕЛНО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОДАВА НА ОТДЕЛНИ СГРАДИ ПО-ВИСОКО НАЛЯГАНЕ

Предприемач
Предприемач
15.10.2016 13:37 13:37

На какво отгоре ще увеличават цената на водата в Хасково, че тя е 3 лв. най – скъпата в страната, същевременно Не отговаря на никакви изисквания за питейна вода,Да излезе мюрето Тодор Марков управляван от алчния баща на Делян Добрев и да обясни защо трябва да се увеличи цената на водата, да се плащат по високи заплати, да се увеличават гласоподавателите във ВИК и повече да се краде от доставки и поръчки като не се спазва ЗОП, които се печелят от приближени фирми на семейство Добреви, Тези алчни гербери ще докарат хората да излязат на улицата и тогава няма къде да спасят. ще носят отговорност за щетите на държавните и общински предприятия.
Кой е Делян Добрев, нека да обясни какво е завършил, какво е работил, за кого е работил, преди да го направят депутат от ГЕРБ ? Какви квалификации има какво разбира от енергетика или от частен бизнес? Неговите колеги казват че е нагаждач и некомпетентен, това са народните представители от ГЕРБ. Нека да каже как построи цех за пелети в гр.Рудозем /от къде спечели парите/, като беше Министър, алчни крадливи копелета са депутатите от ГЕРБ и това се доказва и с Националната програма за енергийна ефективност /саниране на жилищните блокове/, Аз питам откъде накъде от с моите данъци ще се санират жилищата на бедни и богати собственици на апартаменти?, Но да поясня че тука става дума за не по-малка кражба /измама/ от фалирането на КТБ !!!! Гласувайте за ГЕРБ и вашта Майка Цецка Цачева !!

викаджии
викаджии
15.10.2016 15:10 15:10

Не пия вече вода от чешмата цели 5 години тя става само за къпане. ВиК да си го нач*кат

порчо
порчо
15.10.2016 16:17 16:17

бахти скъпата вода в хасково и тия алчни от ВиК,що не се гръмнат и да си ходят вече тия герберисти че оплескаха всичко

Друг път
Друг път
15.10.2016 18:27 18:27

Няма да платим

Анонимен
Анонимен
15.10.2016 18:44 18:44

Тодор Марков може да говори за поскъпване само, ако от чешмите ни тече минерална вода

Todor markov
Todor markov
15.10.2016 21:57 21:57

Kakvo uvelishenie be da ne puskat mineralna voda bokluzi

luudak
luudak
15.10.2016 22:36 22:36

Imah 84 lv voda za plashtane prez den idvaha pred vratata mi da tarsqt pari obesnqvash che nqmash i shte platish na 1vo chislo ne kolkoto imash tolkova day a imam kolejka ima nad hiledarka da plashta no nikoi ne smee da ide pred vratata i zashtoro jivee vav kvartal „Repuvlika“

Анонимен
Анонимен
16.10.2016 14:19 14:19

ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ КАКВО Е „КАЧЕСТВОТО“ НА ВОДАТА ДОСТАВЯНА ОТ ВИК НАПРАВЕТЕ СЛЕДНОТО-ОТИВАТЕ ДО АПТЕКАТА И ВЗЕМАТЕ ЕДНА МАРЛЯ-ПОСЛЕ Я ПОСТАВЯТЕ НА БАТЕРИЯТА В КУХНЯТА -СЛЕД СЕДМИЦА ЩЕ ВИДИТЕ КАКВИ ЧЕРНИЛКИ ЗАДЪРЖА МАРЛЯТА-ПОСЛЕ МАРКОВ ДА ИСКА 10%-ДА АМА НЕ-ОТДЕЛНО ЧЕ СПИРАТ ВОДАТА, ПОСЛЕДНО ЗА 4 ДНИ-КАКВО Е ТОВА? ДА ОТИВА В СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ ОТКЪДЕТО Е ЖЕНА МУ И ТАМ ДА ПРАВИ ИНВЕСТИЦИИ-НЕ ТУКА!

Анонимен
Анонимен
16.10.2016 16:18 16:18

Какво поскъпване на една от най-скъпите води в страната? Не стига, че половината сметка, която плащаме всеки месец е заради авариите които не оправят, няма да вземат да си подменят канализацията.. Нали всички там са от ГЕРБ, да вземат да кандидатстват по Евро програма за подмяна на канализация и Бат Бойко да им отпусне някое милионче, стига са грабили от нас :@@@

Анонимен
Анонимен
16.10.2016 17:06 17:06

Не стига, че имаме НАЙ-СКЪПАТА вода в страната, а управителя на дружеството ни готви и нова изненада. Преди няколко дни жената, която засича водомерите ми каза, че скоро те трябвало да се сменят с нови, които вече били пристигнали. И това удоволствие щяло да ни стува около 54 лева на водомер. попитах я защо трябва да се сменят, след като тези, които имаме си работят. Отговора и беше, че тогава е трябвало да платим за демонтаж, проверка в метрологична лаборатория и монтаж, което щяло да струва пак около 50 лв. И това става въпрос за всеки отделен водомер. Ако имаш два в апартамента и още няколко по офиса и някоя друга къща, означава, че олекваш с едно 200 – 300 лв. И познайте кой ще се нагуши с тлъстите комисионни? За всеки случай няма да сме ние, обикновените клиенти на това дружество. Ще ме накарат да си изкопая кладенец или да почна да филтрирам дъждовна вода. Знам ли какво да направя вече!?!?!

гражданин
гражданин
16.10.2016 22:22 22:22

Главната вина за исканото поскъпване на водата е на Областния управител СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ, който е Председател на ВИК Асоциацията, а некадърника Тодор Марков отдавна трябваше да бъде махнат. С тези им действия се цели дискредитиране на ГЕРБ – Хасково преди изборите!

Аз
Аз
20.10.2016 11:44 11:44
Отговор до  гражданин

Гражданино,добре ли си? Станислав Дечев и Тодор Марков от коя партия са? Или за вас гербаджиите всяка крива успоредна на партийната линия е права.

Back to top button