Хасково

Доброто побеждава, събраха над 18 000 лв. за терапията на Бехи

Благотворителната кампания по събиране на средства за терапията на 16-годишната хасковлийка Бехие Юсуф, която продължава близо месец, вече събра малко над 18 000 лв., съобщи за Haskovo.info приятелката на момичето Фатима Сафет. Припомняме, че на семейството не достигаха 15 000 лв.

Парите не са в повече, като се има предвид придружаващите болестта разходи – лекарства, транспорт, квартира и др.

Средствата трябваше да бъдат преведени по банков път, но се оказа, че таксата, която трябваше да се плати за услугата е над 800 лв. Така вчера събраните средства бяха предадени на Бехи от Нерман Рамадан – майка на едно от децата, участвали в организирането на кампанията.

Щастливи и трогнати от факта, че за толкова кратко време се събраха толкова много пари, Бехи и майка й благодарят на всички ДОБРИ хора, отделили част от средствата си за тази благородна кампания.

Окончателни резултати още няма, тъй като терапията не е приключила.

„Пожелаваме на Бехи търпение, вяра и нека Господ да даде сили на това крехко създание да продължи напред, и нека знае, че всички ние искаме и вярваме, че тя ще оздравее и ще се наслаждаваме заедно на живота“, подкрепят момичето нейните приятели.

Както Haskovo.info писа, през кампанията съученици на Бехи във ФСГ „Атанас Буров“ и приятели организираха благотворително фитнес състезание, базар в училището и такъв на Неделния пазар, където се включиха от младежкото ДПС.

Бехи се връща от Турция в края на месеца, за когато нейните приятели ще организират благотворителен концерт. Момичето ще продължи да пътува всеки месец на рентген до София и ще са й необходими допълнително средства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button