Хасково

Предлагат обучение и стаж на над 1000 безработни младежи в Хасковско

Десетки безработни младежи участваха в днешната информационна среща в хасковското бюро по труда, на която бяха представени новите възможности за младежка заетост с европейско финансиране.

Инициативата е насочена към безработни младежи до 29-годишна възраст, включително и работодатели от региона.

Програмата предлага стажуване и обучение по време на работа с продължителност до 6 месеца, средства за транспорт за първия месец се поемат, имал стимул за работодателя ако сключи безсрочен трудов договор – покриване на разходите му за социално и здравно осигуряване на наетия за срок от 6 м.

Поемат се възнагражденията за всеки работник, включен в стажуване – на минималния доход за съответната икономическа дейност и за обучение на 90% и на наставниците на 50% от минималната заплата.

Младежите трябва да са със средно или висше образование без трудов стаж и професионален опит по съответната професия. За обучението пък не се изисква диплома. Бюрата по труда извършват селекцията, а окончателния подбор е от работодателя.

От стартиране на схемата до 30 юни тази година в страната са подадени 13 761 заявки за общо 43 501 работни места – 18 200 за стажанти, а 25 301 за обучение. Вече са сключени 6700 договора.

Haskovo.info припомня, че по последни данни безработните младежи в Хасковска област са 1047, а висшистите – 1111.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.10.2016 19:40 19:40

Ako vi sa ba4ka za 400 lv se fa6taite na mlade6kite programi!!

Back to top button