Хасково

Хасково събра колоси на световната музикална сцена

Бившият вокалист на “Rainbow” Дъги Уайт и виртуозният цигулар Веско Ешкенази за пръв път се срещнаха днес в Хасково.

Това стана между пресконференциите на двете звезди в зала „Хасково“ – рокаджията и класическият музикант проведоха близо 10-минутен приятелски разговор.

Ешкенази сподели, че е израснал във времето, когато рокендрола е бил много силен и досега е познавал Дъги Уайт само от грамофонните плочи и снимките, а сега денят му в Хасково е станал специален с тази среща.

Среща

Haskovo.info припомня, че Дъги Уайт ще забие в третата вечер на рок „Октомвриадата“ на пл. „Свобода“. Веско Ешкенази пък вече репетира с Камерен струнен оркестър Хасково за концерта им в петък в читалище „Заря“ в рамките на Музикалните дни „Проф. Недялка Симеонова“.

Ешкенази благодари на общината за поканата и сподели, че винаги се е мъчил да изнася концерти не само в София, а из страната, където също има много култура. Цигуларят допълни, че с диригента на оркестъра Цанислав Петков са се разбрали отлично още с първите тактове и похвали хасковските музиканти, като отлично подготвени. Петков върна жеста и посочи, че с Ешкенази се работи изключително добре в професионална и приятелска обстановка, от която може да се научи много.

В Хасково Ешкенази ще свири на цигулката „Гуарнери дел Джезу“, произведена през 1738 г. Той допълни, че за инструмента трябва да се полагат изключителни грижи, като за човек.

Среща

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button