Регион

Хероин за 400 000 лв. хванаха на Капитан Петко Войвода

11 кг. хероин за 400 000 лв. са били открити тази сутрин при проверка на български лек автомобил „Опел Зафира“ на ГКПП „Капитан Петко Войвода“, съобщават от прокуратурата.

В колата са открити 20 пакета с хероин поставени в пригоден тайник в праговете на автомобила.

Под наблюдението и ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково е образувано досъдебно производство, което се разследва от екип от разследващи полицаи при ОД на МВР-Хасково.

За 24 часа е задържан 26-годишният шофьор на колата М. М., български гражданин. За 24 часа е закопчан и 26-годишният български гражданин М. Р., движил се непосредствено след лекия автомобил „Опел“, но в друг лек автомобил, също с българска регистрация, в който са открити и лични документи на М. М.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе в Окръжния съд искания за одобряване на извършените претърсвания и изземвания, по отношение на намерения хероин, включително и за леките автомобили. По досъдебното производство са приобщени и използваните от лицата мобилни телефони.

Предстои прокуратурата да повдигне обвинения на двамата българи за това, че в съучастие без разрешително са пренесли през границата от Гърция в България хероин в особено големи размери.

Очаква се прокуратурата да задържи обвиняемите за 72 часа и да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Извършват се и други процесуални действия, с оглед документиране на престъпната дейност и с цел установяване евентуална съпричастност към случая и на други лица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button