Хасково

Млади хасковски програмисти подчиниха роботите Финч

Ученици от хасковското ОУ „Христо Смирненски“ програмираха робота Финч в Детския отдел на Регионална библиотека „Христо Смирненски“.

Инициативата е в рамките на Европейската седмица на програмирането.

В началото младите програмисти бяха запознати с робота от Валентина Терзиева от Градската библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград. Тя обясни, че в България има само 50 такива робота, чиято цел е да вдъхновяват децата в програмирането.

Робот

Финч се движи във всички посоки, издава звуци и светлини, може да стои на опашката си, дори и да рисува, както е програмиран от второкласници в Димитровград.

Роботът е оборудван с микроконтролер, две двигателчета, сензори за препятствия, работи с повече от 12 програми, като днешната бе SNAP, която се инсталира лесно и веднага бе възприета от хасковските ученици.

Роботите Финч, използвани в обучението са предоставени от Посолството на САЩ в България и Фондация „Глобални библиотеки-България“.

Робот

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button