Хасково

Решетки за монтьор, разфасовал крадено хасковско Ауди с проследяващо устройство

Двама монтьори бяха осъдени за разглобяването на крадено хасковско Ауди след споразумение с пернишката районна прокуратура, съобщават от държавното обвинение.

Обвиняемият Кристиян Иванов се призна за виновен в това, че с баща си Борислав Борисов направил опит да укрие лек автомобил „Ауди А 5“ на стойност 55 000 лв.

Преди две години на 4 октомври в Хасково собственикът на лек автомобил „Ауди А 5“ сигнализирал полицията и застрахователите, че колата му е открадната. В автомобила имало монтирано устройство, което позволявало установяване на местонахождението му. Същия ден застрахователя успял да локализира устройството, което показало, че колата се намира в района на селата Драгичево и Големо Бучино. След стесняване на обхвата, точното местонахождение на откраднатото Ауди било уточнено и полицаите я открили до къща, ползвана като сервиз от обвиняемия Борисов.

Той обяснил, че автомобилът бил оставен за разглобяване от две непознати за него момчета, които обещали да му платят 100 лв. за извършване на тази услуга.

Борисов преценил, че няма да се справи сам и извикал на помощ сина си Кристиян. Двамата обърнали внимание на разбитата ключалка, като допуснали, че колата е крадена, но въпреки това продължили работата си.

Те свалили части от вътрешността и външността на купето, които по-късно пренесли в пристройката до гаража в двора. Двамата възнамерявали да продължат с действията по укриване на демонтираните части на автомобила, но не успели поради намеса на полицаите.

Така Кристиян Иванов е осъден на година и четири месеца затвор, а баща му Борислав Борисов е с условно наказание от година и два месеца, което е отложено с 3-годишен изпитателен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button