Хасковските малчугани се забавляваха с „Едно лято в едно блато“

Любопитно

Десетки деца и родители изпълниха хасковското читалище „Заря“ за мюзикъла „Едно лято в едно блато“ на Държавната опера в Стара Загора.

Млади артисти от операта по забавен за децата начин им показаха, защитени видове в природата, за които трябва да се грижим и опазваме.

Мюзикъл

Музиката на детския спектакъл е на Маргарита Шоселова, либрето – Мая Дългъчева, режисура и хореография – Радост Младенова – Арабаджиева, сценография и костюми – Денис Иванов и с участието на Детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки“, солисти, хор и балет на операта, която ще гостува отново в Хасково на 29 октомври с оперетата от Жак Офенбах „Парижки живот“.

Мюзикълът е част от програмата на Музикалните дни „Професор Недялка Симеонова“.

Тази вечер от 19 часа в театър „Иван Димов“ е концертът на Академичен симфоничен оркестър при Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ със солисти Яна Зеленогорска и Санджар Сапаев – цигулка, диригент Ангел Станков. В програмата ще прозвучат концерти за две цигулки от Антонио Вивалди, Михаил Пеков, Санджар Сапаев.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...