Хасково

Общината плаща близо 60 бона дългове на „Агропрогрес“ към НАП

Община Хасково да изплати задълженията на „Агропрогрес – Хасково“ ЕООД в ликвидация в размер на 58 673 лв. към НАП, предлага с докладната за сесията на 28 октомври кметът Добри Беливанов.

Haskovo.info припомня, че с решение от 29 януари общинският съвет откри процедура по ликвидация на „Агропрогрес – Хасково“ ЕООД, създаден на 26 април 2013 г.

От представения доклад на ликвидатора става ясно, че задълженията към 10 октомври са 23 700 лв. към НАП, 17 680 лв. към персонала, 12 292 лв. към доставчици и 104 274 лв. към общината.
Задълженията по ликвидацията са 5000 лв.

Съгласно Търговския закон при заличаване на търговско дружество трябва да бъдат изплатени всички задължения. От посочените наложителните плащания са 58 673 лв. с лихвата към НАП.

Общината е изцяло собственик на дяловете на дружеството и носи отговорност за неговите задължения. Дължимите суми ще бъдат възстановени с продажба на имуществото, което дружеството притежава.

„Агропрогрес“ предоставя в собственост всички налични активи по опис на едноличния собственик на капитала община Хасково, предвижда още докладната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button