Любопитно

Дни на Дора Габе събраха десетки деца в читалище „Яворов“

В хасковското читалище Пейо Яворов се проведоха дни на Доре Габе, посветени на 130-годишнината от рождението на поетесата и по случай Деня на народните будители.

На 24 октомври във фоайето на читалището бе открита фотоизложба за живота и творчеството й.

В конкурса за рецитиране на стихове на Дора Габе взеха участие 17 ученици от 2 до 6 клас. Жури с председател поетесата Милка Стоянова отличи най-добре представилите се.

Празник

Днес на честването посветено на нашата имените писателка и поетеса ученици от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” изгледаха презентацията „Дора Габе – поетесата с детска душа”, отличилите се в конкурса бяха наградени от секретаря на читалището Росица Димова с книги и грамоти и изпълниха стихотворенията, с които участваха в конкурса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Редовен читател
Редовен читател
25.10.2016 16:44 16:44

Това читалище не изменя на традицията си да провежда дни на известни наши писатели. Добър пример за подражание. Поздравления за организаторите на събитието!

Само не зная
Само не зная
26.10.2016 10:49 10:49

Само не зная защо няма предварителна информация за тези дни, че да можем да заведем децата си, като предварително сме си освободили време за тези прекрасни моменти.

Back to top button