„Час по родолюбие“ за 1384 класни стаи в Хасковско

Хасково

Областният управител на Хасково Станислав Дечев представи инициативата „Час по родолюбие“ в присъствието на началника на РУО Иван Панайотов, заместник областния управител Валентин Ангелов, директорите на училища от областта и на младежките центрове.

Подготвен е по един плакат за всяка учебна стая в Хасковска област – 1384 класни стаи и кабинети в региона от утре ще имат този плакат. Същите материали ще има в младежките центрове в Хасково и Димитровград, както и в неделното училище, обясни губернаторът.

На плаката в синтезиран вид са представили символите на държавността – националното знаме, държавния герб и националния химн, както и информация за Хасковска област.

„Искам часът по родолюбие, който сега започваме с вас да бъде свободно, а не задължително избираем. Това да е първата инициатива от една цяла поредица, която искам да продължим заедно. Очаквам предложения, а аз съм готов да подкрепя всяка разумна и креативна идея“, допълни Дечев.

Панайотов приветства идеята. Той заяви, че гражданското и патриотичното възпитание все повече се включва в програмата на учениците, а идеи като тази на областния управител са повече от полезни.

2 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.