Спорт

15 златни медала за „Рона“, Анета най-добър солист на Европейското

15 златни медала спечелиха седемте танцьори на хасковския балет „Рона“ на Международния европейски гранд при шампионат в румънския град Тимишоара.

Възпитаниците на хореографа Милена Налбантова добавиха още в колекцията си 9 сребърни и два бронзови медала, като записаха и по едно 4, 5, 6 и 12 място.

На високия форум честта на България достойно защитиха: Рая Жекманова, Нели Бакърджиева, Моника Иванова, Радослав Божилов, Никол Стоименова, Анета Манолова и Виктория Иванова.

Манолова записа най-добър резултат от всички. Тя се отличи като най- добрия солист на фестивала с 6 първи места от всичките си 6 солови танца.

Приятна изненада бяха наградите и на Моника Иванова, която се класира на 1 място в стил етно и 3 място в стил танцово шоу със своите солови изпълнения, като се има предвид, че това участие бе първото международно и по-сериозно след Вълшебен свят в Хасково.

За първи път на международно състезание в чужбина бе и Нели Бакърджиева, която има в своя актив едно второ и едно трето място.

Рая Жекманова се представи на ниво в най-тежките категории, където извоюва едно първо, 2 втори и едно 6 място.

По-голямата част от хореографиите на колектива бяха едни от най-добрите на състезанието, което се провежда под шапката на WADF – Световната артистична танцова федерация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button