Росица Делева с голямата награда от националния конкурс „С песните на Недялка Керанова“

Любопитно

Росица Делева е носител на Голямата награда – Плакет на кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер във Втория национален конкурс „С песните на Недялка Керанова“, който се проведе в Националния балнеокурорт.

Наградата за най-млад изпълнител получи 9-годишната Деляна Манева от с. Садово, Пловдивско. Наградата за най-възрастен изпълнител получи Рисана Кавръкова от харманлийското с. Доситиеево.

„Благодаря много на прекрасното жури, че е оценило моя талант. Макар, че сме на 71 г. с моя съпруг, ние ще продължаваме да пеем. Ако аз не пея – не мога да живея“, сподели Рисана и обра аплодисментите на публиката.

Конкурс

„На миналогодишното първо издание на конкурса ние обещахме това да стане традиция в община Минерални бани и вие виждате, че то вече е факт. Понеже някои от наградените участници вече си бяха заминали, у мен се породи идеята от следващата година празника да продължава два дни, като смятаме да поканим и всички оркестри, с които е пяла Недялка Керанова, каза кметът на общината Мюмюн Искендер.

Конкурс

Хубен Хубенов от село Въгларово спечели Специалната награда на „Музикален свят“, безплатен звукозапис и разпространение на аудио и видео продукция.

„Опитахме се да оценим по достойнство всичко онова, което бе представено тази вечер, а то беше наистина на изключително високо ниво, затова искам да поздравя всички участници“, каза председателят на журито Георги Андреев.

Конкурс

Конкурс

Конкурс

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.