Хасково

Връщат в съда стрелял над деца с думите „Пръскайте се или ще гръмна някой“

Хасковският окръжен съд отмени решение на свиленградския съд, с което е признал обвиняемия с инициали Я. И. А. за невинен в това, че на 5 юни преди две години в Свиленград пред блок 7 стрелял във въздуха с газ-сигнално оръжие и се заканил към играещите там 4 деца.

Мъжът крещял „Пръскайте се или ще гръмна някой“.

Решението на съда е протестирано от прокуратурата пред окръжния съд за допуснати съществени процесуални нарушения от първоинстанционния съд, довели до ограничаване правата на страните.

Фактически липсват мотиви на първоинстанционния съдебен акт, след като съдът е градил фактическите си и правни изводи въз основа на ненадлежно събрани доказателства по установения в НПК ред.

Допуснатите нарушения на процесуалните правила са съществени и представляват основание за отмяна на решението. Отстраними са, но не на този етап от наказателното производство, поради което делото следва да се върне на друг състав на първоинстанционния съд за ново разглеждане, се казва в решението на окръжните магистрати. Решението e окончателно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button