Любопитно

Министър вкара Ивайловград и Маджарово в Туристическия регион „Родопи“

Министърът на туризма Николина Ангелкова е издала заповед за учредяването на Туристическия регион „Родопи“. В него влизат и общините Ивайловград и Маджарово.

„Родопи“ е първият от 9-те туристически региона, които се предвиждат да бъдат създадени. Той покрива територията на 27 общини от 5 административни области: Смолян, Пазарджик, Пловдив, Хасково и Кърджали. За център е определен Смолян. В процедурите по учредяване на организацията за управление на региона активно участва и община Маджарово.

Туристическото райониране цели развитие на конкурентоспособен туризъм, провеждане на регионализирана политика, съобразена с териториалните особености и спецификата на различните части от страната.

Очаква се прилагането на ефективен регионален маркетинг да направи туристическите райони разпознаваеми за потенциалните посетители, родните забележителности успешно да се представят на вътрешния и на международния пазар.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button