Хасково

Двама остават в ареста за обира на пощата, 5 бона гаранция за Масар и Найденов

Прокуратурата освободи срещу парична гаранция от по 5000 лв. двама от обвинените за обира на хасковската поща на 8 юни, при който бяха задигнати 1.8 млн. лв. Това са 42-годишният шампион по мотокрос Кадир Масар и Антон Найденов на 41 г.

От прокуратурата уточниха, че обвиненията срещу тях в помагачество при обира остават, но заради чистото им съдебно минало са с по-леки мерки за неотклонение.

Мярка
Тихомир Мавродиев

Държавното обвинение обаче поиска постоянен арест от Хасковския окръжен съд за 38-годишния Красен Кънчев също шампион по мотокрос от великотърновското село Присово, обвинен като извършител и за 39-годишния димитровградчанин Тихомир Мавродиев, ръководител на инкасо звено в Хасково, като помагач при обира.

От прокуратура заявиха, че при претърсавен в дома на Кънчев са открити два чифта белезници, същите като тези, с които е бил закопчан пазача на пощата. В дома му имало и много ръкавици. Той отричал да е бил в Хасково около обира, но в управляваното от него БМВ е намерена касова бележка за заредено гориво в Хасково от 7 юни. Пътните камери на АПИ показвали, че Кънчев е бил в Хасково и Димитровград.

При претърсванията е намерена и саморъчно направена скица на хасковската поща, която била много подробна.

Анонимен свидетел пък го е разпознал, че преди обира с качулка на главата е оглеждал пощата и се е държал подозрително. Според държавното обвинение Красен Кънчев е в основата на престъплението.

За Тихомир Мавродиев няма толкова доказателства. Неговият автомобил Пежо обаче е засечен от камерите на АПИ като пилотна кола на Фиата, в който били натоварени парите от пощата. На детектора на лъжата пък Мавродиев се е провалил на въпроса дали е помагал при извършването на грабежа. От прокуратурата посочиха и че съпругата му е фризьор, което съвпада с намерените при грабежа косми от фризьорски салон, използвани за заличаването на следите.Мярка

Адвокат Веско Георгиев заяви, че с обвинението срещу Тихомир Мавродиев се допуска сериозна грешка. Пежото се карало от неговия брат, който го бил продал на бащата на Кънчев. Отделно, Мавродиев не познавал никой от останалите обвиняеми. По време на обира той спял, а в 5 часа бил в пощата след като получил сигнала за грабежа и нямало как по същото време да е шофирал Пежото, бягайки от Хасковска област. Защитникът уточни и че жена му не била фризьор, а козметик и поиска по-лека мярка.

Защитникът на Кънчев каза, че в обвинението има много противоречия, а фактите са далечни и косвени. Отделно клиентът му е с име в обществото – многократен шампион. Сега по друго дело за кражба е под домашен арест и няма да се укрие.

Според прокуратурата обаче Мавродиев и Кънчев категорично се познават, а в грабежа са участвали и други хора, освен четиримата обвинени.

МяркаСъдът остави Кънчев в ареста, като взе предвид и това, че в използваните по делото СРС-та става ясно, че Кънчев се занимава с проучване на обекти за евентуални удари. Той е бил с крадения Фиат, с който са се пренасяли парите.

Според съда няма как Кънчев да направи толкова подробна схема на пощата без вътрешна информация, каквато евентуално може да е осигурил Мавродиев, който е работил там. Така и димитровградчанинът бе оставен в ареста и предвид тежкото престъпление в което е обвинен с предвидено наказание от 5 до 15 г. затвор.

Определението на съда може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ник Мик
Ник Мик
30.10.2016 10:44 10:44

„Отделно клиентът му е с име в обществото – многократен шампион. Сега по друго дело за кражба е под домашен арест и няма да се укрие“ :-) открадаха 2 милиона, а ги пускат за по 5 000?

Г.Н.
Г.Н.
31.10.2016 9:50 9:50

Браво на всички, сега ако обичате извинете се на семейството и близките на Хубен Митев, защото както често се случва, допуснахте огромна грешка, в деня на катастрофата, когато опетнихте името му. Повечето от вас са много глупави журналисти, търсещи сензации на всяка цена…

Back to top button