Хасково

Шест изисквания за извинителна медицинска бележка на ученици

Шест основни изисквания при издаването на медицинска бележка на ученици за извиняване на отсъствията от училище публикуваха от РЗИ-Хасково, спуснати от здравното министерство.

Необходимостта от отсъствие от училище по медицински причини се удостоверява от лекар въз основа на данни от анамнеза, обективен статус от извършения преглед, резултати от извършени изследвания и поставената диагноза, отразени в медицинската документация.

Медицинската бележка се попълва и подписва от лекаря, извършил прегледа и се подпечатва с неговия печат или този на лечебното заведение.

В медицинската бележка задължително трябва да се вписва номерът и датата на документа за извършения преглед с посочен код на заболяването.

Дните, посочени в медицинската бележка, за които е определена необходимостта от отсъствие от училище по медицински причини не може да предхождат датата на извършване на прегледа.

В случаите на необходимост от отсъствие от училище след проведено болнично лечение, същата се удостоверява от лекар, като се посочва номер или дата на издадената от лечебното заведение за болнична помощ епикриза.

Лекарите, издали медицински бележки за удостоверяване на необходимост от отсъствие от училище по медицински причини, трябва да предоставят при поискване на контролните органи на министерството информация за издадените медицински бележки и съответната, свързана с това медицинска документация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Много
Много
30.10.2016 11:16 11:16

Много точки, много чудо. А дано. Проблемът се задълбочава страшно, особено през последните две десетилетия.

Back to top button