Хасково

Отварят линии за сигнали за изборни нарушения, паспортна ще работи и на 6 ноември

Хасковската полиция е изготвила план за гарантиране на сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и охрана във връзка с президентските избори на 6 ноември.

В Областната дирекция на МВР и Районите управления са сформирани оперативни щабове. Щабът поддържа връзка с всички поделения на МВР на територията на област Хасково и с всички организации, имащи отношение към вота. Съвместно с прокуратурата и ДАНС са набелязани конкретни мерки за гарантиране на честен и безпристрастен вот.

От 12 часа на 27 октомври в МВР работят открити линии за получаване на информация от граждани. На тел. 982 2232, факс 982 5646 и e-mail: izbor@mvr.bg ще се приемат информации свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на откритите линии. Подадените информации ще бъдат записвани.

В деня на вота в изборните помещения няма да бъдат допускани въоръжени или в нетрезво състояние, употребили упойващи вещества, и носещи обемисти и съмнителни предмети.
При необходимост полицейските служители ще извършват проверки на граждани с цел недопускане внасянето на опасни предмети в избирателните секции.

Дирекция „Български документи за самоличност“ въвежда допълнителна организация с цел съдействие на българските граждани да упражнят правото си на глас. От 1 ноември до 5 ноември службите ще работят от 8:30 до 17 ч., а на 06 ноември – от 8:30 до 19 ч.

В седмицата преди 6 ноември е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button