Хасково

Предупредиха снегорините да чистят до асфалт, полицията стартира акция „Зима“

Снегопочистващите фирми бяха предупредени да вършат работата си качествено срещу парите, които получават. Това стана на заседание в областна администрация по зимното поддържане.

„Очаквам пълен контрол над снегопочистващите машини във всеки един момент от работата им. И аз и областният управител ще бъдем сред вас през цялото време, когато се чистят пътищата и няма да приемем отговори „не може“. С тези думи заместник-областният управител Валентин Ангелов се обърна към директора на Областно пътно управление Хасково инж. Радостин Ламбрев.

Директорът на пътното съобщи, че вече са сключени договори за поддържане на пътищата в региона и за автомагистрала “Марица“. Осигурени са пясък, сол и химически препарати за обработка на трасетата. „Обърнете внимание на почистващите фирми, защото срещу парите, които им плащате, искам да видя качествено свършена работа“, предупреди Ангелов. Той допълни, че хората са напълно прави да изискват от институциите чисти и поддържани пътищата.

Началникът на КАТ-Хасково Иван Расоков отчете готовността на пътна полиция да затваря пътища при кризи, с цел безопасността на движението до почистване на пътния участък. Главен инспектор Колев от пожарната съобщи, че всички районни служби разполагат с висопроходими автомобили, които ще се ползват за евакуиране на хора, в случай на нужда. До средата на ноември ще приключи и пълният технически преглед на наличната техника.

Осигурени са възможности за транспортиране на болните на хемодиализа от областта, отчетоха от спешния център в Хасково.

От 1 ноември стартира традиционната операция на полицията „Зима”. Освен за зимни гуми ще се проверява и всичко по колите, включително и светлините.

От началото на годината досега на територията на ОДМВР Хасково са настъпили 237 тежки катастрофи с 18 убити и 302 ранени. В сравнение с миналата година – 260 ПТП с 19 убити и 329 ранени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button