Хасково

Гимназисти напълниха „Заря“ за пътешествията на проф. Пенин

Проф. Румен Пенин, географ-пътешественик, гостува в Хасково по покана на преподавателя в ГПЧЕ „Асен Златаров“ Дарина Влайкова.

Във фоайето на читалище „Заря“ със съдействието на общината бе открита изложбата „Географията – пътешествие и приключение“ на преподавателя в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013-а досега изложбата е посетила над 25 града.

Професор

Зам.-кметът Милена Трендафилова поздрави госта и му подари знак на общината. Професорът пък си спомни своите визити в хасковския край, пълен с чудни неща, само да имаш очи за тях.

Последва лекция в пълния с ученици читалищен салон.

Професор

Проф. Пенин е автор на десетки учебници и учебни помагала по география, посетил е над 100 държави. Автор е на поредицата „География на океаните и континентите – География на Африка, География на Южна Америка, География на Северна Америка“, „Природна география на България“ и др. Предстои излизането на най-новата му книга „География на Азия“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button