Хасково

77 100 клиенти през НАП от началото на годината

77 100 клиенти са обслужени в офиса на НАП в Хасково за първите 9 месеца на тази година.

Пиковите моменти са били по време на кампанията по деклариране на доходите от миналата година и през летния сезон, който завръщащи се от чужбина българи използват, за да уредят здравноосигурителните си права.

Проверката на здравен статус е всъщност най-често ползваната услуга в офиса на приходната агенция. 20 024 от обслужените клиенти са дошли на място именно за изясняване на статуса си.

НАП напомня, че наличието на здравноосигурителни задължения се проверява най-лесно и бързо в електронната страница на Агенцията в рубриката „Е-услуги със свободен достъп“, в която освен здравноосигурителния си статус, всеки може да изчисли сам и задълженията си чрез „Здравноосигурителния калкулатор“.

Персоналният идентификационен код (ПИК) пък спестява идването на място за редица други услуги.

Само в Хасково за деветте месеца на годината са издадени 2 285 нови персонални кода на клиенти от областта. От офиса на НАП напомнят, че персоналният код е безплатен и безсрочен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button