Регион

Учредиха дружество на хората с увреждания в Димитровград

Дружество на хората с физически увреждания бе учредено в Димитровград. Създаването му мина при голям интерес. На учредителното събрание присъстваха 32 души, които избраха за председател Иван Русев, който е икономист по образование. Избрано бе и петчленно Изпълнително бюро.

На учредяването присъстваха трима представители на Съюза на инвалидите в България – Георги Георгиев, ръководител на ЦКРК, а така също Стоян Манолов и Наталия Харизанова и Милка Костова, предстедател на регионалната организация. Представителите на община Димитровград Валентина Райкова, Галина Пенева и Галина Минчева обещаха да помагат на дружеството, в това число и да получи помещение, в което да се събират.

Хората с увреждания изразиха задоволството си, че ще имат дружество, както и къде да се събират в бъдеще. На много от тях то ще помогне да излязат от изолацията, в която се намират от години, да споделят проблемите си, да разговарят, както и да организират мероприятия.

Повечето от учредителите са на средна възраст, заредени с енергия да съдействат на Иван Русев за създаването на дружество, което наистина да бъде от полза за хората в неравностойно положение в Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button